Friday, 7 March 2014

100 Tonto Kepung Anggota Imigresen Dan GTK

09:51Melaka: Serbuan Jabatan Imigresen negeri di sebuah pusat hiburan terganggu berikutan lebih 100 lelaki dipercayai tonto berkumpul dan mengepung premis tiga tingkat berkenaan di Melaka Raya di sini, kelmarin.

Dalam serbuan kira-kira jam 7 malam itu, 30 anggota jabatan berkenaan termasuk 23 daripada Grup Taktikal Khas (GTK) dikepung kumpulan terbabit hampir dua jam sebelum berjaya dibawa keluar bersama 35 warga asing termasuk 33 GRO dan seorang wanita dipercayai ibu ayam dengan bantuan polis.

Pemangku Pengarah Imigresen negeri Abu Bakar Sidek Hassan berkata, bukan hanya dikepung, malah kumpulan itu turut membuat provokasi terhadap beberapa anggota GTK yang berkawal di pintu masuk pusat hiburan itu.

“Mereka dipercayai berbuat demikian bagi menghalang kami membawa keluar GRO berkenaan, malah ada antaranya mengambil gambar nombor pendaftaran kenderaan dinaiki anggota jabatan.

“Kami mendapat bantuan daripada 15 anggota polis dari Balai Bandar Hilir untuk membawa keluar GRO berkenaan, mereka turut mengiringi trak dan kenderaan jabatan bagi memastikan tiada perkara tidak diingini berlaku,” katanya.

-mymetro

Mengenai MyFM

My Fresh Media adalah satu portal media yang tidak pernah jemu menyediakan bacaan yang menarik untuk pembaca mengenai perihal hiburan, isu semasa, jenayah dan remaja.

0 comments:

Post a Comment

 

© 2014 MyFM. All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top